De Groningse Ig Nobel Night tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap op 24 mei 2014, der Aa-kerk, Groningen

Tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap staat Ig® Nobel centraal in het programma in de der Aa-kerk: hoogstaand wetenschappelijk vertier met korte presentaties van de Ig Nobel winnaars Pek van Andel (Seks in de MRI scanner), Bart Knols (Malariamuggen, voetengeur en Limburgse kaas) en Chris McManus (Scrotal Asymmetry in Man and in Ancient Sculpture).

Daarnaast nemen acht Groningse wetenschappers het tegen elkaar op in de Ig Nobel 24/7 Battles. Hierbij geven Berend van de Kolk, Janniko Georgiadis, Kees Hummelen, Wander Lowie, Christian Zuidema, Linda Steg, Ellen van der Werff en Marcel Broersma in vierentwintig (24) seconden een technische beschrijving van hun onderzoek/vakgebied, gevolgd door een samenvatting voor leken in zeven (7) woorden. Referee Michael Diederich is de meedogenloze tijdsbewaker.

De Groningse Ig Nobel Night is verdeeld over vier delen van elk ongeveer 20 minuten. Starttijden: 21:30, 22:00, 23:40 en 00:10
Ig Nobel Night wordt gepresenteerd door Kees Moeliker, Chief European Bureau van Improbable Research en zelf ook Ig Nobel prijswinnaar.

Tickets voor de Nacht van Kunst en Wetenschap 

logo_IgNobel_Night_Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.
  • De Ig Nobel Show is onderdeel van:

  • In samenwerking met: